Jídelní listek na celý týden


Sdělte nám, prosím, z jakého důvodu vám váš zkonzumovaný pokrm nechutnal.
Děkujeme!

Pokud chcete, můžete ke svému hodnocení přidat i komentář.
Děkujeme!

Jídelní lístek na celý týden ve formátu PDF


Novinky

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Marie Pucková

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Telecí plátek s dušenou brokolicí a bramborovými dukátky s rozmarýnem

2xhnt_dsc08783-jpg_02-03-2018_14-58-00.jpg

Telecí plátek s dušenou brokolicí a bramborovými dukátky s rozmarýnem

Ingredience

  • 4 telecí plátky
  • 4 lžíce přepuštěného másla ghí
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 8 ks menších brambor
  • 1 brokolice rozdělená na malé růžičky
  • ½ citronu
  • sůl
  • pepř
  • pár lístků šalvěje
  • snítka rozmarýnu
Postup

Maso omyjeme, osušíme a naklepeme.
Brambory si nakrájíme na stejně velká, asi 5 mm široká kolečka a pokapeme olejem. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby na 240 °C.
Brokolici povaříme asi 5 min v osolené vodě. Jakmile je uvařená, musíme ji přes cedník propláchnout ledovou vodou, aby si zachovala sytě zelenou barvu.

Maso orestujeme na pánvi  z obou stran, vyjmeme a přidáme lístky šalvěje. Zakápneme pár kapkami citronové šťávy a podáváme s dozlatova opečenými dukátky, růžičkami vařené brokolice a zalité máslovým výpekem.

Přejeme dobrou chuť!