Jídelní listek na celý týden


Sdělte nám, prosím, z jakého důvodu vám váš zkonzumovaný pokrm nechutnal.
Děkujeme!

Pokud chcete, můžete ke svému hodnocení přidat i komentář.
Děkujeme!

Jídelní lístek na celý týden ve formátu PDF


Novinky

Bezlepková strava

gluten-free-650x650-jpg_30-08-2018_16-07-57.jpg

Od 3.9.2018 je opět zabezpečená příprava a expedice bezlepkové stravy.

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Karin Majerová

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Podzimní quiche s hruškami, sýrem a vlašskými ořechy

mnamka-jpg_26-09-2018_11-12-14.jpg

Ten si zamilujete!

Těsto:

100g máslo

175g hladká mouka

1 žloutek

20 ml studená voda

Náplň:

3 ks        větší hrušky, nakrájené na malé kostičky

1 pl        másla

1 pl        cukru

1 ks        malá cibule

špetka  tymiánu

25 g       vlašských ořechů

2 ks        vejce + 1 žloutek

110g      sýru s modrou plísní

400ml    šlehačky

 

Postup: Troubu si předehřejte na 200°C. Na těsto smíchejte mouku a máslo, vznikne Vám drobenka. Přidejte žloutek, sůl a 10 ml studené vody a zpracujte v hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte více vody a nechte ho v lednici čtvrt hodiny odpočinout. Těsto vyjměte z lednice a rozválejte na slabý plát o velikosti pečící formy (mívají kolem 30 cm). Formu si vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem a opatrně přesuňte plát do formy. Okraje by měly  půl cm přesahovat. Dno několikrát propíchtěne vidličkou, vyložte pečícím papírem, nasypte 500 čočky nebo hrachu, abyste těsto zatížili a nenafouklo se. Pečte 20 minut, poté vyndejte z trouby, vysypte luštěniny /můžete si je uschovat na příští pečení/ a pečte nezakryté ještě 5 minut. Teplotu v troubě snižte na 150°C

Mezitím si připravte náplň:

Cibuli nakrájejte nahrubo a na slabém plameni nechte zesklovatět. Přidejte máslo a cukr a míchejte, dokud se suroviny nespojí. Přidejte hrušky a duste 4-5 minut do poloměkka.

Směs přesypte do připraveného korpusu. V míse prošlehejte smetanu s vejci, žloutkem a kořením a zalijte tím hruškovou směs. Připravený koláč posypte rozdrobeným sýrem a sekanými vlašskými ořechy. Pečte 40 minut, nebo dokud náplň neztuhne. Můžete podávat teplý, nebo studený, s listovým salátem. Dobrou chuť!