Služby

Informace pro rodiče



Finanční limity na potraviny a platby


Mateřská škola

1. Věková kategorie do 6 ti let

svačina 17,00 Kč
oběd17,50 Kč
svačina 27,00 Kč
Celkem31,50 Kč

2. Věková kategorie nad 6 let
svačina 17,00 Kč
oběd22,00 Kč
svačina 27,00 Kč
Celkem36,00 Kč

Základní škola
I. KATEGORIEDO 6-TI LET, NAROZENÍ PO 1.9.2012 VČETNĚ17,50 Kč
II. KATEGORIE7-10 LET NAROZENÍ PO 1.9.2008 DO 31.8.201222,00 Kč
III. KATEGORIE11-14 LET NAROZENÍ PO 1.9.2004 DO 31.8.200824,00 Kč
IV. KATEGORIENAD 15 LET NAROZENÍ PŘED 31.8.2004 VČETNĚ26,00 Kč
 
CIZÍ STRÁVNÍCI70,00 Kč
NOVÝ ČIP – vratná záloha60,00 Kč


Možnosti platby stravného

- bankovním převodem - číslo bankovního účtu: 1002184194/2700. Při bezhotovostní platbě je nutné uvést VS dítěte, který dostanete při přihlášení dítěte k odběru stravy nebo na tel. čísle 596 612 381

- hotově na pokladně ZŠ Gen. Píky Ostrava denně v době školního vyučování od 7.00-9.00 hodin a od 12.30 – 13.45 hodin

- hotově na školních výdejnách ZŠ Gebauerova, ZŠ Gajdošova, ZŠ Nádražní a ZŠ Mlýn v době výdeje obědů (mějte prosím přesnou částku)

V době nemoci nemají žáci nárok na stravování ve školní jídelně. Rodiče si oběd mohou vyzvednout pouze první den nemoci dítěte. Pokud rodiče jídlo neodhlásí na další dny, platí cenu za oběd jako cizí strávník, tj. 70,- Kč.

Podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, v platném znění, a vyhlášky 107/2005 Sb., o školním stravování, v platném znění, zabezpečuje školní jídelna stravování pro žáky a studenty pouze v době jejich pobytu ve škole.


Objednávání a odhlašování obědů

- strávník, který chce využívat služeb školní jídelny si musí v pokladně školní jídelny vyzvednout elektronický čip

- čip se vydává oproti záloze 60,- Kč, která je vrácena v případě odevzdání funkčního a nepoškozeného čipu

- při ztrátě čipu nebo jeho poškození uhrazená záloha propadá a strávník musí uhradit novou zálohu za nový čip

- v případě, že má žák uhrazeno stravné může si objednávat stravu přes online objednávkový systém nebo na objednávacím terminálu v jídelně

- objednávání a odhlašování stravy je možné nejpozději 1 pracovní den předem, pro žáky MŠ do 13 hodin a pro žáky ZŠ do 14 hodin


Výdej obědů

ZŠ Gen. Píky11.30 - 14.00
ZŠ Gajdošova11.30 - 14.00
ZŠ Nádražní11.30 - 14.00
ZŠ Gebauerova11.30 - 14.00
ZŠ Mlýn11.30 - 14.00
Galerie ke službě

Žádná galerie není k dispozici.

Novinky

Bezlepková strava

gluten-free-650x650-jpg_30-08-2018_16-07-57.jpg

Od 3.9.2018 je opět zabezpečená příprava a expedice bezlepkové stravy.

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Pavlína Gáliková

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Jehněčí kýta na víně s celerovou kaší

thumb_1396_article_image_gridone-jpg_15-04-2019_14-25-29.jpg

Hezké Velikonoce

Suroviny:
1kg jehněčí kýta
300ml červené víno
5ks malých cibulek nebo šalotek
6 stroužků česneku
4 mrkve
1 plechovka loupaných, krájených rajčat
3 snítky tymián
3pl olivový olej
0,8 kg brambor
0,3kg celeru
0,5l mléko
0,1kg máslo Sůl 

Postup: Cibuli a česnek a mrkev očistěte a nakrájejte najemno, mrkev nahrubo. Kýtu zbavíme blan a svážeme provázkem, aby nám při pečení držela tvar. Troubu předehřejte na 160°C. V litinovém či jiném hrnci vhodným na plotnu i do trouby rozehřejte olej a kýtu na něm ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo. Maso vyjměte z hrnce, do výpeku přidejte nakrájenou zeleninu a chvíli restujte. Když mrkev zezlátne, přidejte plechovku rajčat, 3dcl červeného vína, tymián, trošku soli a prohřejte. Jakmile směs začne mírně bublat, vraťte do hrnce maso, lehce posolte, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Pečte 2,5-3 hodiny, nezapomeňte maso obracet a podlévat. Když je maso měkké a jde lehce od kosti, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut bez poklice, aby maso získalo křupavou kůrku. Ochutnejte omáčku a v případě potřeby dochuťte. Mezitím oloupejte brambory i celer, nakrájejte na kostičky a společně vařte v osolené vodě doměkka. Brambory s celerem sceďte, přidejte horké mléko dle potřeby a máslo. Rozmixujte dohladka.

Dobrou chuť!