FOOD4U by Sodexo

Od 14. září 2015 na pozici MENU 3

food4u_by_sodexo_vizual-jpg_04-09-2015_10-32-52.jpg Koncept FOOD4U by Sodexo cílí hlavně na žáky základních a středních škol. Jeho úkolem je poskytnout žákům vyváženou stravu z hlediska norem, ale také dostát jejich potřebám a splnit jejich očekávání na stravování. V nabídce proto naleznete vyvážené verze trendy pokrmů (burgery, tortilly, bagety, luštěninové saláty, sendviče, pasta, čína), které si žáci mohou odnést i s sebou.

Novinky

Bezlepková strava

gluten-free-650x650-jpg_30-08-2018_16-07-57.jpg

Od 3.9.2018 je opět zabezpečená příprava a expedice bezlepkové stravy.

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Pavlína Gáliková

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Chimichanga s mletým hovězím masem a zeleninovým salátem

chimi-jpg_07-08-2019_13-14-52.jpg

4 porce

Suroviny:
Tortilla 12‘‘                           4 ks
Hovězí mleté maso        600g
Rýže                                       200g
Černé fazole                        80g
Zakysaná smetana            1
Kelímek Kukuřice              1 ks
Salsa verde                       4 lžíce
Ledový salát                     0,5 ks
Rajčata                                    4 ks
Olivy černé                           hrst
Salsa mexicana               4 lžíce  
Olej
Sůl
Papričky jalapeno

Postup: Fazole namočte na 12 hodin do studené vody a poté uvařte doměkka. Osolte.

Kukuřici uvaříme a odkrájíme zrníčka. Rýži uvařte.

Hovězí maso orestujte na troše oleje, přidejte salsu verde a sůl a duste doměkka.

Maso smíchejte s rýží, fazolemi a kukuřicí a dochuťte solí.

Tortillu zabalte – nejprve přehněte dovnitř asi 3 cm z levé a pravé strany tortilly a poté srolujte směrem od sebe a opečte v pánvi s olejem do křupava ze všech stran.

Z ledového salátu, rajčat, oliv, salsy a jalapeno papriček připravíme salát, ochutíme solí.

Chimichangu podávejte se salsou verde, zakysanou smetanou a míchaným salátem.