FOOD4U by Sodexo

Od 14. září 2015 na pozici MENU 3

food4u_by_sodexo_vizual-jpg_04-09-2015_10-32-52.jpg Koncept FOOD4U by Sodexo cílí hlavně na žáky základních a středních škol. Jeho úkolem je poskytnout žákům vyváženou stravu z hlediska norem, ale také dostát jejich potřebám a splnit jejich očekávání na stravování. V nabídce proto naleznete vyvážené verze trendy pokrmů (burgery, tortilly, bagety, luštěninové saláty, sendviče, pasta, čína), které si žáci mohou odnést i s sebou.

Novinky

Bezlepková strava

gluten-free-650x650-jpg_30-08-2018_16-07-57.jpg

Od 3.9.2018 je opět zabezpečená příprava a expedice bezlepkové stravy.

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Pavlína Gáliková

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Zapečené cukety s kuskusem a sušenými rajčaty, olivová tapenáda

cerven-jpg_15-04-2019_15-06-15.jpg

Lehký a chutný oběd

Suroviny:
2ks střední cuketa
2  stroužky česnek
1 ks mozzarella
100g sušená rajčata v oleji
2ks bílá cibule
100g kuskus
100g zelených oliv bez pecky
1 stroužek česneku
3 snítky bazalky
1 pl kapary
0,5 dl olivový olej
Provensálské bylinky
Pepř
Sůl

Postup:
Na tapenádu vložíme do mixéru olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, bylinky, sůl a pepř a vše rozmixujeme. Kuskus připravíme dle návodu na obalu a necháme odstát. Mezitím omyjeme cuketu, rozkrojíme podélně napůl a pomocí lžíce vydlabeme dužinu. Na pánvi si rozpálíme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, přidáme sušená rajčata a pokrájenou dužinu z cukety. Dobře promícháme, opepříme a dle potřeby osolíme (velmi opatrně, sušená rajčata jsou slaná). Troubu si předehřejeme na 180°C. Mozzarellu natrháme nebo nakrájíme nadrobno. Rajčatovo-cuketovou směs smícháme s kuskusem a provensálskými bylinkami. Směsí naplníme vydlabanou cuketu, na povrch dáme mozzarellu a pečeme cca 15-20 minut. Servírujeme se zbytkem kuskusu a olivovou tapenádou.

Dobrou chuť!