Detail novinky
Z lásky k české kuchyni
Něco málo o glutamátech:
Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.
Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!
Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.
Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!
ZŠ Generála Píky

V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..
Manažer restaurace
Pavlína Gáliková
T: tel.: 596 628 733
E:
provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com
Provozní doba
Výdejní doba: | 11:00 – 13:00 |
Naše recepty a zajímavosti
Žádný/á recept/zajímavost není k dispozici.