Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Bezlepková strava

gluten-free-650x650-jpg_30-08-2018_16-07-57.jpg

Od 3.9.2018 je opět zabezpečená příprava a expedice bezlepkové stravy.

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Pavlína Gáliková

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Burritos s vepřovým masem a barbecue omáčkou

rijen1-jpg_07-08-2019_13-30-33.jpg

4 porce

Suroviny:
Vepřová plec                   600g
Tortilla 12‘‘                         4 ks
Barbecue omáčka          150ml
Čedar strouhaný            200g
Krém z černých fazolí  200g
Olej
Sůl
Papričky jalapeno

Postup: Předehřejte si troubu na 135°C. Vepřovou plec marinujte ve třetině barbecue omáčky, oleji, soli a pepři.

Maso vložte do nádoby s víkem, lehce podlijte a pečte asi 4 hodiny, dokud není maso měkké. Pomocí dvou vidliček natrhejte maso na vlákna.

Tortilly potřete fazolovým krémem, přidejte maso, sýr a jalapeno papričky.

Tortillu zabalte – nejprve přehněte dovnitř asi 3 cm z levé a pravé strany tortilly a poté srolujte směrem od sebe.

Na talíř dejte zbytek barbecue omáčky, ve které obalte připravená burritos. Opečte na grilu cca 5 minut z každé strany.

Dobrou chuť.