Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Bezlepková strava

gluten-free-650x650-jpg_30-08-2018_16-07-57.jpg

Od 3.9.2018 je opět zabezpečená příprava a expedice bezlepkové stravy.

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Pavlína Gáliková

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Salát s křepelčími vajíčky

recipes-for-delicious-salads-with-quail-eggs-jpg_15-04-2019_14-51-47.jpg

Jarní salát

Suroviny:
1 svazek ředkvičky
10ks křepelčí vajíčka 
1 jarní cibulka
1 balení rukoly
1 balení polníčku (nebo směs oblíbených salátů)
125ml olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 a ½ pl medu
1pl majonézy /lze vynechat/

Postup:
Všechny ingredience na zálivku prošlehejte metličkou v misce, nebo dejte do sklenice se šroubovacím víčkem a řádně protřepejte. Dejte chladit do lednice. Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo. Od okamžiku, kdy se voda začne vařit to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte a rozkrojte napůl. Ředkvičky a jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, osušte, rozdělte do misek nebo talířů, přidejte křepelčí vajíčka a těsně před servírováním přelijte zálivkou.

Dobrou chuť!