Akce

Vitality for kids

vitality_for_kids2-jpg_31-07-2015_13-48-52.jpg
Ve školních jídelnách na pozici MENU 2
Vitality for kids je pečlivě propracovaná skladba pokrmů zajišťující dostatečný přísun bílkovin, tuků, sacharidů, vitamínů a minerálních látek ve správném poměru.

Česká klasika

maso-jpg_11-08-2015_11-21-13.jpg
Ve školních jídelnách na pozici MENU 1
Tradiční česká kuchyně dle receptů našich maminek a babiček.
< PředchozíStrana 2 / 2

Novinky

Bezlepková strava

gluten-free-650x650-jpg_30-08-2018_16-07-57.jpg

Od 3.9.2018 je opět zabezpečená příprava a expedice bezlepkové stravy.

ZŠ Generála Píky

10-jpg_28-06-2015_22-41-32.jpg
V únoru 2015 jsme zmodernizovali školní jídelnu základní školy Generála Píky do stylu ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Pavlína Gáliková

T: tel.: 596 628 733
E: provoz.skola.gepiky.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Výdejní doba:11:30 – 14:00

Naše recepty a zajímavosti

Zapečené cukety s kuskusem a sušenými rajčaty, olivová tapenáda

cerven-jpg_15-04-2019_15-06-15.jpg

Lehký a chutný oběd

Suroviny:
2ks střední cuketa
2  stroužky česnek
1 ks mozzarella
100g sušená rajčata v oleji
2ks bílá cibule
100g kuskus
100g zelených oliv bez pecky
1 stroužek česneku
3 snítky bazalky
1 pl kapary
0,5 dl olivový olej
Provensálské bylinky
Pepř
Sůl

Postup:
Na tapenádu vložíme do mixéru olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, bylinky, sůl a pepř a vše rozmixujeme. Kuskus připravíme dle návodu na obalu a necháme odstát. Mezitím omyjeme cuketu, rozkrojíme podélně napůl a pomocí lžíce vydlabeme dužinu. Na pánvi si rozpálíme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, přidáme sušená rajčata a pokrájenou dužinu z cukety. Dobře promícháme, opepříme a dle potřeby osolíme (velmi opatrně, sušená rajčata jsou slaná). Troubu si předehřejeme na 180°C. Mozzarellu natrháme nebo nakrájíme nadrobno. Rajčatovo-cuketovou směs smícháme s kuskusem a provensálskými bylinkami. Směsí naplníme vydlabanou cuketu, na povrch dáme mozzarellu a pečeme cca 15-20 minut. Servírujeme se zbytkem kuskusu a olivovou tapenádou.

Dobrou chuť!